Waarom u uw meubels niet zou moeten ontwerpen

Nooit was een architectuurstudent zo geneigd om functionele maar mooie meubels te maken. Nooit was een timmerman zo geobsedeerd door de schoonheid van vakmanschap. Nooit was een kikkersculptuur dichter bij perfectie dan Will Rocholl. Nooit was een stoel ontworpen met een even sterk doel en een betere esthetiek. Door zo'n sterk lichaam, een dynamische geest en een getalenteerde geest te combineren, heeft meubelontwerper Wilcock het huis ontworpen waar je van houdt en tegelijkertijd de meubels gemaakt die je wilt.

Door dit alles is Wilcock blijven studeren en zijn vaardigheden verbeteren. Momenteel heeft hij een showroom en een website waar hij zijn meubels verkoopt. Toch aarzelt hij nauwelijks als we op internet zoeken naar meubelstijlen en we ontdekken dat hij, in tegenstelling tot zoveel andere meubelontwerpers, een minimalist is. Het lijkt erop dat hij meubels ziet als het vehikel om een ​​beperkt doel te bereiken; hij ziet het minder als een middel om een ​​doel te bereiken en meer als een middel om een ​​kwaliteitservaring te leveren die van grotere waarde zou kunnen zijn als het niet altijd zoveel zou kosten als hij had gedacht.

Naarmate hij vooruitgang boekt, heb je het gevoel dat hij plannen maakt en keuzes maakt op basis van zijn ervaring en een breder perspectief. Hij legt zijn klanten het doel van het meubelstuk uit. Dan komen de details van het ontwerp in de vorm van engineering, ontwerp en productieproces. In plaats van alleen een ontwerper te zijn, legt hij ook techniek uit, maar voegt eraan toe: "Als er een keuze is om het niet te ontwerpen, zal ik het doen."

Op een meer persoonlijk vlak maakt hij keuzes op basis van zijn eigen comfort. Het zal bijna een kinderervaring zijn, als hij probeert te bepalen wat het meest comfortabel voor hem is, de bank of het kussen, wanneer hij de kamer binnengaat om plaats te nemen. Omdat hij niet zijn keuze wil maken of alleen de fauteuils wanneer hij voor het eerst de kamer binnenkomt, is hij meedogenloos in zijn zoektocht naar iets comfortabeler, esthetisch aantrekkelijker. En hij produceert iets, zoals hij het noemt, met "g touch", dat te individueel is om op te noemen.

Hij maakt meubels voor verschillende doeleinden. Ik zag er een foto van. Verschillende zwart-wit foto's van het bed in een huis waar de kinderen zich vermaken. Er is meer in zijn huis dan verfijnde meubels. Het is net een alledaags tafereel als hij het gras maait om de dieren te voeren, het gazon maait en prachtige tuinen aanlegt. Dat zijn niet de dingen die hij gewoon doet; moeten snijden en stapelen en sorteren in de winkel. Het is als een landschapsschilder. Het heeft geen bewuste aandacht voor de hoogte en verhoudingen van de instellingen.

Hij zorgt ervoor dat het huis een leven lang meegaat vanwege het praktische doel van zijn duurzaamheid. De mantel is een stimulans voor de geest. De dingen en decoratie binnenin zijn gevuld met een doel. Ze zijn er om ons te inspireren, om ons comfortabeler te voelen en te maken. We werken eraan om ervoor te zorgen dat er zo'n gevoel van comfort bestaat in onze huizen, die we zelf hebben gemaakt.

Ik hoop dat je volgende aankoop van meubels geweldig is!