Wat zijn de kosten van een woninguitbreiding?

Kosten uitbouw berekenen

Uitbreidingen zijn een uitstekende manier om waarde aan uw huis toe te voegen en het up-to-date te brengen. Ze kunnen u meer ruimte geven, licht en lucht brengen in een huis dat claustrofobisch aanvoelt, en u in staat stellen contact te maken met het buitenleven op een manier die meer natuurlijk en toegankelijk aanvoelt. Elke uitbreiding is anders, maar bij de meeste moet een deel van uw huis worden afgebroken en van de grond af opnieuw worden opgebouwd. Dit betekent dat er onvoorziene kosten kunnen zijn langs de weg, dus het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt om toe te wijzen voor een uitbreiding voordat u begint met het plannen van een. Uitbreidingen kunnen waarde toevoegen aan uw woning en helpen het te verkopen tegen een hogere prijs in de toekomst. Er zijn ook belastingvoordelen als u uw woning uitbreidt als tweede woning of als bedrijfspand. Lees verder voor alles wat u moet weten over de kosten van woninguitbreidingen voordat u aan dit project begint!

Schat de kosten van een uitbreiding.

Als u overweegt een uitbreiding aan uw huis toe te voegen, is het beste wat u kunt doen een schatting krijgen van hoeveel het zal kosten. Het kan moeilijk zijn om een schatting te krijgen omdat uitbreidingen zo op maat gemaakt zijn, maar er zijn enkele ruwe richtlijnen die u kunt gebruiken om een idee te krijgen van wat u mogelijk moet investeren. Als u wilt een huis te bouwen uitbreiding, bereid zijn om een gemiddelde van £ 31.000 te besteden, volgens onderzoek. Als het een twee verdiepingen tellende uitbreiding, kan dit oplopen tot maar liefst £ 45.000. Als u van plan bent uw huis uit te breiden, is het belangrijk te weten dat u niet zomaar kunt bouwen zoals u wilt. U zult een bouwvergunning moeten aanvragen bij uw gemeente.

De basisprincipes van woninguitbreiding.

Voordat we kijken naar de kosten van een uitbouw, is het belangrijk om de basisprincipes van woninguitbreiding te begrijpen. Wanneer u uw huis uitbreidt, bent u in wezen een deel van uw woning aan het verbouwen om ruimte, kamers of een nieuwe gevel toe te voegen. Bij het plannen van een uitbreiding, moet u in gedachten houden waar uw eigendomsgrenzen zijn, evenals eventuele erfdienstbaarheden of rechten van overpad die kunnen bestaan op uw land. U moet ook rekening houden met eventuele beperkingen op geluidsoverlast en bouwtijd, evenals eventuele nutsvoorzieningen die kunnen worden beïnvloed door de werkzaamheden die u uitvoert. Uitbreidingen worden meestal gemaakt door het creëren van een nieuwe muur en het toevoegen van een dak. Als u een kamer toevoegt, moet u misschien muren uit een ander deel van uw huis gebruiken, en als u een garage toevoegt, moet u ervoor zorgen dat het dak hoog genoeg is om voertuigen te herbergen. Voorbeeld ervaringen

Wat moet je betalen als je je huis uitbreidt?

Een van de grootste overwegingen als het gaat om de kosten van een uitbouw zijn de bouwwerkzaamheden zelf. Dit is iets wat zal variëren van de ene aannemer naar de volgende, maar het is belangrijk om ten minste een paar offertes te krijgen voordat u ervoor kiest om te gaan met een bepaald team. Wanneer u kijkt naar de kosten van de bouw, moet u rekening houden met de materialen die u gebruikt. U kunt ook te betalen voor nieuwe sanitaire voorzieningen, elektrische, en sanitair, afhankelijk van wat je toevoegt. In sommige gevallen moet u een nieuw verwarmingssysteem installeren, wat duur kan zijn. Voorbeeld ervaringen Houd in gedachten dat de kosten van het uitbreiden van uw huis kan variëren, afhankelijk van waar uw huis is gelegen. Als u bouwt in een stad, kunt u verwachten dat de bouwkosten hoger zullen zijn dan wanneer u bouwt in een landelijk gebied. Evenzo kunt u verwachten dat de kosten hoger zullen zijn in meer gewilde buurten.